Kamperen op een vlot – natuurcamping de Veenkuil

Kamperen is altijd leuk! Maar helemaal als je dat kan doen op een bijzondere plek. Bijvoorbeeld in de bergen, of op een prachtig weiland. Maar wat dacht je van kamperen op een vlot op het water? Bij natuurcamping de Veenkuil is dat mogelijk! Wij sliepen hier een nachtje en vertellen onze ervaring!

Bijzonder kamperen

Wanneer wij begin juli bij Fjällräven een actie zien dat je een gratis tent mag huren als je een video review maakt, hoeven we niet lang na te denken! Daar werken wij graag aan mee (zeker omdat we ook nog kans maakten om een tent te winnen). Na wat gesprekken met Fjällräven hebben wij de tent gereserveerd  voor een weekendje in juli. 

Omdat wij graag ons best willen doen voor een mooie video zijn we op zoek naar een toffe plek om te kamperen. Een paar eisen waren dat het bijzonder moest zijn, niet te ver weg én dat je met een drone mag vliegen. Na een zoektocht kwamen we uit bij natuurcamping de Veenkuil. Hier hebben ze namelijk 2 vlotten op het water waar je zelf je tent mag opzetten. 

Met de waterfiets op en neer

Ondanks dat het zomer is, is de weersverwachting niet al te best. Er wordt onweer verwacht en het regent al een hele dag. Met dat weer wil je natuurlijk niet op het water zitten. We houden de verwachting goed in de gaten en besluiten toch te gaan. In de avond klaart het namelijk op en we durven het aan om dit kampeeravontuur aan te gaan.

Wanneer je een plekje reserveert krijg je vooraf een code opgestuurd om de sleutel voor de waterfiets te krijgen

Wanneer je een plekje reserveert krijg je vooraf een code opgestuurd om een sleutel te verkrijgen. Deze sleutel heb je namelijk nodig om de waterfiets van het slot af te halen (denken we in ieder geval). Als we echter na het eten arriveren op de camping is zowel de beschikbare waterfiets en de roeiboot weg. Ook zien we een aantal mensen in de verte spelen op ons vlot. Oeps, en nu? Gelukkig hebben we contact met de boswachter en bellen we hem op. Hij komt snel naar ons toe om te roepen dat de mensen van het vlot af moeten.

Na een klein half uurtje te hebben gewacht op de kade zijn we klaar om de waterfiets in te laden. Met alle spullen en natuurlijk onze hond Bruno varen we naar het vlot toe, dat ongeveer 200 meter van de kade af ligt. Inmiddels komt de zon lekker door en kunnen we nog genieten van de ondergaande zon.

Net voor zonsondergang hebben we de tent staan en kunnen we nog even genieten van de ondergaande zon.

Op de camping kun je ook een roeiboot pakken om het meer over te varen. Zeker leuk met zonsondergang!

Een nacht op een vlot

Omdat het zomer is, blijft het nog lang lekker buiten en we genieten dan ook van een lekker hapje en een drankje. In onze waterfiets hebben we ook de campingtafel meegenomen, maar niet de campingstoelen. Dat laatste was wel handig geweest, een les voor de volgende keer dus! 

Wanneer  het donker wordt kruipen we onze tent in en ook Bruno mag in het voorvak slapen. Het is een lekker warme nacht, maar we ontdekken al snel 1 nadeel van kamperen op een vlot, namelijk het anker. Dit vlot ligt vast met een anker aan de bodem van het meer, maar beweegt dus wel. Het bewegen is niet zo erg, het geluid van het anker wel 😉 We worden dus ook alweer snel wakker en staan rond 5 uur in de ochtend op om de zonsopkomst te zien.

We zien de zon opkomen vanuit onze tent, een prachtig moment!

Review en drone vliegen

Omdat we natuurlijk nog een review willen maken voor de tent van Fjällräven hebben we ook onze camera spullen meegenomen. Thomas heeft een drone en maakt met zonsopkomst nog een aantal prachtige shots boven het water. Ik film ook nog wat met mijn DJI osmo pocket en na het filmrondje maken we ons ontbijt klaar. Doordat we ons gasstelletje bij hebben kunnen we heerlijk scrambled eggs maken. Hierna is het weer tijd om op te ruimen en naar huis te gaan.

Een nacht kamperen op een vlot is echt een fantastische ervaring! Maar 1 nachtje is ook wel genoeg. Je hebt niet al te veel bewegingsruimte en moet voor een toiletbezoek ook met de waterfiets terug naar de kant. Maar als je de mogelijkheid hebt, raden we je deze ervaring zeker aan! 

Een nacht op dit vlot kost 27,50 en 15,95 voor het bijbehorende groene boekje.

PS: uiteindelijk hebben we de tent gewonnen, dus we zullen er nog vaak mee op pad gaan!

Buiten ben ik op mijn best. Ik houd van een flinke sportieve uitdaging, om vervolgens 's avonds bij het kampvuur met een wijntje te genieten van het avontuur. De veelzijdigheid van de natuur inspireert mij om allerlei verschillende activiteiten te doen. Van fietsen tot kanovaren en van klimmen tot hiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on