7x leuke wandelingen in Nederland

Voor een leuke wandeling hoef je lang niet altijd de grens over. De afgelopen tijd hebben wij al verschillende Nederlandse wandelingen met jullie gedeeld op de blog en vandaag delen we een mooie samenvatting van 7 leuke wandelingen in eigen land.

#1 Kootwijkerzand

De eerste wandeling brengt ons naar Kootwijkerzand, een prachtig natuurgebied waarbij je de mogelijkheid hebt om je wandeling af te wisselen tussen de bossen en de duinen.

De wandeling bij Kootwijkerzand staat bekend om zijn uitgestrekte duinen. Zo staken wij deze duinen over en merkten we gelijk het effect hier van. Het kan namelijk erg warm worden in de duinen wanneer de zon hier volop schijnt. Maar dat doet niet af aan het plezier van deze mooie wandeling. Zeker als je wilt trainen voor een wandeling in de bergen is het losse zand van deze wandeling erg geschikt.

Bekijk hier de volledige wandeling.

#2 Noordhollands duinreservaat

Een afwisseling tussen bos, duinen en strand. Je vindt het allemaal in het Noordhollands duinreservaat. En Schotse hooglanders, die vind je er ook 🙂 De wandeling bij het Noordhollands duinreservaat is zeker een van de mooiere wandelingen in Nederland. De route van 19 kilometer is afwisselend en ontzettend mooi. Binnen korte tijd ga je van weilanden en bloemenvelden naar bossen en duingebieden en sta je zomaar op het strand. Ook is deze route geschikt voor je bergtraining want er moeten een paar flinke duinen met los zand beklommen worden. Maar daarna wordt je wel getrakteerd op de mooie zee en verschillende meertjes waar vogels en kikkers hun huisje houden.

Bekijk hier de volledige wandeling.

#3 de Peel

Vlakbij Venlo ligt het Nationaal Park de Groote Peel. Dit natuurgebied staat bekend om zijn uitgestrekte vlaktes, afgewisseld met mooie watertjes. De heide is hier volop aanwezig. Wij lopen de route in de winter en komen veel bevroren waters tegen, maar in de zomer is het bij deze watertjes een grote bedrijvigheid met allerlei insecten, vogels en kikkers. De route is extra leuk door het vlonderpad wat er doorheen loopt. Ook kom je stukken veengebied tegen waarbij je duidelijk verschil in waterstanden kan tegenkomen. Erg leuk om te zien wat de verschillende ondergronden doen met de Nederlandse natuur.

Bekijk hier de volledige wandeling.

#4 Loonse en Drunense duinen oversteken

Een van de mooiste en bekendste gebieden zijn de Loonse en Drunense duinen. Een prachtig stukje natuur waar je uitkijkt over grote zandvlaktes. Hier zijn tal van routes mogelijk, maar dwars de duinen oversteken had onze voorkeur. Je loopt een deel door hondenlosloopgebied, dus ook de vrolijke viervoeter kan zich hier prima vermaken. De route is 12 kilometer en loop over de duinen en door het bos. Maak deze wandeling vroeg in de ochtend om volop te genieten van je rust. Het kan hier namelijk best wel druk worden met wandelaars, gezinnen en fotografen die de mooiste plaatjes willen maken. Maar wanneer je in de winter loopt en het zand bevroren is loop je er heerlijk en kom je bijna niemand tegen.

Bekijk hier de hele wandeling.

#5 Kaapse bossen

De Utrechtse Heuvelrug biedt vele wandelmogelijkheden, waaronder de wandeling bij de Kaapse Bossen bij Maarn. De Kaapse Bossen is een uitgestrekt bosgebied met vele wandelmogelijkheden onder een dicht bladerdak. Het schijnt dat de Kaapse bossen het stilste gebied van Nederland is en het lopen door de bossen geeft in ieder geval een rustige beleving. Tijdens deze wandeling kom je af en toe wat korte klimmetjes tegen. En wil je boven het bladerdek uit kijken? Beklim dan de mooie uitkijktoren voor het weidse uitzicht.

Bekijk hier de hele wandeling.

#6 N70

De N70 wandeling bij Nijmegen is uitstekend geschikt als je in Nederland wat hoogtemeters wilt maken. Deze wandeling heeft namelijk 500 hoogtemeters in totaal. De route loopt veel door de bossen waardoor je heerlijk beschut loopt. Maar soms wisselt het ook af met mooie weilanden en schattige straatjes. De route loopt vlak bij de Duitse grens dus je kan ook nog even een stap in Duitsland zetten. Het hoogtepunt van deze wandeling is toch wel de Duivelsberg, en dan niet de berg zelf, maar vooral het pannenkoekenrestaurant dat je op deze route tegenkomt.

Bekijk hier de hele wandeling.

#7 De kop van Westenschouwen

Een van de meest afwisselende wandelingen van Nederland liepen wij bij de kop van Westenschouwen. Deze route loopt door bos, over heide, langs mooie meren en over het strand. Soms doet deze route zelfs buitenlands aan, je komt er zelfs een prachtig smaragdgroen meer tegen waarbij je bijna niet gelooft dat je in Nederland bent. Let je goed op, want je kan hier ook wilde hertjes spotten. Aan het einde van de route plof je heerlijk op het terras voor een koud drankje.

Bekijk hier de hele wandeling.

Buiten ben ik op mijn best. Ik houd van een flinke sportieve uitdaging, om vervolgens 's avonds bij het kampvuur met een wijntje te genieten van het avontuur. De veelzijdigheid van de natuur inspireert mij om allerlei verschillende activiteiten te doen. Van fietsen tot kanovaren en van klimmen tot hiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on