4 keer Huttentocht Inspiratie voor 2023

Ook in 2023 kunnen we weer volop genieten van huttentochten. We kijken er alweer naar uit om dagenlang op hoogte te wandelen en elke avond te genieten van overnachtingen in gezellige berghutten. Deze huttentochten kunnen we je zeker aanraden ter inspiratie voor 2023!

stubaier höhenweg – Oostenrijk

De Stubaier Höhenweg staat bekend als een van de mooiste huttentochten in de Alpen. Deze huttentocht van in totaal 7 etappes loopt langs de verschillende bergketens van het Stubaital. Onderweg wordt je getrakteerd op prachtige uitzichten, blauwe meren en witte gletsjers. Op enkele delen van de route is het wat meer klauterwerk, maar het fijne aan de Stubaier Höhenweg is dat je de huttentocht vanaf elke etappe kunt starten en of stoppen terug kunt naar het dal. Zo liepen wij 4 etappes van deze mooie huttentocht. Het verslag kun je hier verder lezen.

Huttentocht Vanoise – Frankrijk

De Vanoise is een prachtig gebied in Frankrijk waar je goed op huttentocht kan. De beleving van de Franse berghut is totaal weer anders dan de Oostenrijkse berghut en zeker het bezoeken waard. In de Vanoise vind je geen vooraf vastgelegde route voor een huttentocht. Wel zijn er genoeg hutten te vinden op loopafstand van elkaar om je eigen huttentocht samen te stellen afhankelijk van jouw voorkeuren. Zo bezoek je meren, valleien en afgelegen gletsjers op een plek die gelukkig nog niet bij zovelen bekend is!

Peter Habeler Runde – Italië

De Peter Habeler Runde is een zesdaagse huttentocht in Oostenrijk die is opgericht ter ere van de bekende klimmer Peter Habeler. In zijn achtertuin wandel je rond het Olperermassief. Je komt langs wat drukkere stukken zoals de Hintertuxer gletsjer en de Olpererhütte, maar je vindt juist ook afgelegen berghutten langs de grens met Italië. De Peter Habeler Runde biedt daarom een hoop afwisseling en is zeker een aanrader voor wandelaars die naar de omgeving Innsbruck of Mayrhofen trekken. Thomas liep deze huttentocht met zijn vader en met je familie op huttentocht gaan is een extra aanrader die we je mee kunnen geven ter inspiratie!

Huttentocht Höhe Tauern – Oostenrijk

De Höhe Tauern is de hoogste bergketen van Oostenrijk. Hier vind je ook hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Iets ten oosten daarvan kun je een leuke huttentocht van vijf dagen lopen met als startpunt het bergdorpje Mallnitz. Dit gebied is een rustiger alternatief dan de huttentochten in de omgeving Innsbruck en dus een goede aanrader wanneer je hier naar op zoek bent. De huttentocht zelf is niet minder spectaculair en de uitzichten op de Höhe Tauern zullen je elke keer weer doen verwonderen.

ALLEEN OP HUTTENTOCHT in 2023?

Alleen op huttentocht – Zo bereid je dat voor in 7 stappen

Wil je ook een keer in je eentje op huttentocht? Steeds meer wandelaars kiezen ervoor om alleen op huttentocht te gaan. Sylvia heeft ook een solo huttentocht van zes dagen gewandeld en kan je alles vertellen over deze bijzondere ervaring. Ook geeft ze je tips hoe je jouw eigen solo huttentocht kunt voorbereiden zodat deze inspiratie wellicht werkelijkheid wordt voor jou in 2023.

De eerste keer in een berghut slapen?

Slapen in een berghut – waar moet je aan denken?

Wordt 2023 voor jou de eerste keer dat je in een berghut wilt overnachten? Overnachten in een berghut vinden wij altijd een super leuke ervaring. Wel zijn sommige zaken anders geregeld dan in een gemiddeld hotel. Lees onze blog over het slapen in een berghut zodat jij goed voorbereid bent voor jouw huttentocht en net zo kunt genieten van deze leuke tijd zoals wij.

Ik duik graag de natuur in op zoveel mogelijk manieren. Het liefst loop of klim ik in de bergen, maar een paar dagen rondtrekken in de natuur of rondvaren met een kano vind ik ook heerlijk. Het nietig voelen in de natuur en het even helemaal weg zijn van alles is waarvoor ik naar buiten ga.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on